حضرت آیت الله سید حسین ساجدی میگوید، امروز درممالک اسلامی مشکلات زیاد است و امیدواریم هستیم که مسئله بیخبری ازفقرا، ایتام و دگر دشواریها ازممالک اسلامی برچیده شود.
به گزارش خبرگزاری انصار، سومین سیمنارعلمی و پژوهشی امام جعفر صادق(ع) تحت عنوان " نقش امام جعفر صادق در پیدایش و گسترش علوم" امروز ازسوی مدرسه علمیه زینبیه کابل راه اندازی شد.
حضرت آیت الله سید حسین ساجدی گفت: در دو سیمنار که قبلاً برگزار شده بود مطالب خیلی ارزنده عملی جمع آوری شده بود و من آن مطالب و مقالهها را مطالعه کردم.
آیت الله ساجدی به مقام امام جعفر صادق(ع) ازدیدگاه امام ابوحنیفه اشاره کرده گفت: امام ابوحنیفه گفته است که من داناتر و فقیدتر از امام جعفر صادق(ع) بن محمد ندیده ام و او دانا ترین فرد این امت است.
وی افزود: امام جعفر صادق(ع) با تمام فضلیت که داشت بازهم ازیاد فقرا ومظلومین غافل و بیخبر نبود.
حضرت آیت الله سید حسین ساجدی میگوید، امروز درممالک اسلامی مشکلات زیاد است و امیدواریم هستیم که مسئله بیخبری ازفقرا، ایتام و دگر دشواریها ازممالک اسلامی برچیده شود.
در ادامه این سمینار مولوی توانا شهید گفت: بارها درباره حدیث ثقلین فکر کردم که چه راز دراین حدیث نهفته است که پیامبر بزرگ اسلام بعد از قرآن به محبت اهلبیت تاکید نموده اند.
وی افزود: بعد از مطالعه فراوان در باره اهلبیت به خصوص امام جعفر صادق(ع) دریافتم که او الگوی خوبی درهمه عرصهها برای نسل جدید و وضعیت امروز جامعه اسلامی است.
مولوی توانا با بیان اینکه امام جعفرصادق (ع) ماه هیچ مذهب مشخص نیست گفت: این امام متعلق به جهان اسلام و بشریت است.
به گفته مولوی شهید، امام جعفر صادق(ع) در زمان خودش اسلام را از دست افراط و تفریط و از توطیههای بیگانگان نجات داد.
مولوی شهید گفت: جوانان امروز باید با الگوی گیری ازامام جعفر صادق و ابوحنیفه قاطعانه و خالصانه درمقابل توطیههای کفار و تکفیری چون داعش که علیه اسلام برنامه ریزی دارند، ایستادگی کنند، همان کار را که امام جعفر صادق(ع) کردند.
وی افزود: امروز اگر کسی ندای اخوت را بلند میکنند با تیر تهمت تحت نام جاسوس مواجه میشوند و کسانی که اختلاف اندازی میکنند تقدیر و تشویق میشوند.
مولوی توانا این روش را غیر عادلانه خوانده و ازسران حکومت وحدت ملی خواست که جلوی صدایهای اختلاف اندازی که از حنجرههای کثیف بعضیها بلند میشوند، را خفه سازند.
در ادامه سید آقا فاضل سانچارکی معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: امروز جامعه اسلامی با دو قرائت ویرانگر مواجه است که یکی آن داخلی و دیگری هم خارجی است.
او افزود: امروز دیدگاه غیر اسلامی با جهان اسلام این است که کار شریعت خشونت و ذبح انسانها است که این قرائت خارجی خیلی ویران کننده است.
به گفته آقای سانچارکی امروز ریشههای تفکر افراطی و افکار سیاه چون طالب و داعش، مانند آب اند که در زیر جامعه ما جاه گرفته ومشکلات متعددی را فرا روی جامعه ما ایجاد نموده است.
معین نشرات وزارت اطلاعات فرهنگ با انتقاد تند ازعلماء کشور گفت: امروز چه قدر درعرصه فرهنگ و ارزشهای دین مقدس اسلام آثار ناب و بروز کردیم که نسل جوان روح تشنه خود ازآن اثار سیرآب سازند.
آقای سانچارکی افزود: تا زمانی که باورهای دینی خویش صیقل نداده و جوهر دین را درگفتار و رفتار خویش عملی نسازیم، مشکلات فرهنگی ما حل نخواهد شد.
آیت الله واعظ زاده بهسودی یکی از دیگر از سخنرانان این سمینار بود، وی به سیرتکامل انسان اشاره کرده گفت: بدون رهبری و هدایت الهی، انسان به کمال نخواهد رسید.
وی افزود: چهار مذهب بزرگ اسلام بدون واسطه و با واسطه منتسب به امام جعفر صادق(ع) است که او امام بود.
به گفته آیت الله واعظ زاده بهسودی امام یک عقیده نیست بلکه یک نظام است که در راس آن امام وحدت را میان جامعه اسلامی تامین میکنند.
آیت الله بهسودی با بیان اینکه امت وسط امت است که امام دارد گفت: عدم امامت درجامعه اسلامی سبب میشود که جامعه اسلامی به سوی افراط و تفریط حرکت کنند.
در ادامه مولوی ابراهیمی معاون شورای اخوت اسلامی افغانستان گفت: امام جعفر صادق(ع) نقطه وصل میان مذاهب و امت اسلامی است.
وی افزود: شخصیت دینی امام جعفر صادق در نزد همه علمای اهل سنت محترم بوده و همه به شخصیت ایشان اتفاق نظر دارند.
در اخیر مولوی عادلی رئیس شورای اخوت مزار شریف یکی دیگر ازسخنرانان این سمینار بود گفت: کسی که اهلبیت را دوست نداشته باشند پیامبر خدا را دوست ندارد.
وی افزود: امام جعفر صادق از بزرگان دینی ما است و اختلاف میان شیعه و سنی از نادانایی خود ما است.
به نقل از رشد، درسومین سمینارعلمی و پژوهشی امام جعفر صادق (ع) ۶۰ عنوان مقاله مواصلت کرده بود که از آن میان ۱۰ مقاله به عنوان مقالههای برتر معرفی شده و به نویسنده گان آن جایز نقدی ازچهل هزار تا پنج هزار افغانی با لوح تقدیر اهدا شد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/7573
تگ ها: